Het CTR beschikt over verschillende afdelingen:
Al deze afdelingen opereren in een bijzonder rijke multidisciplinaire context. Aan elke zorgunit is een arts verbonden voor alle patiënten.
Een groot aantal professionals vult het team aan: maatschappelijk werkers, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, logopedisten, psychologen en neuropsychologen, bandagisten-orthesisten-prothesisten, sportinstructeurs, diëtisten, bibliothecarissen. Zij werken zowel aan het bed van de patiënt in de zorgunit als in hun eigen ruimtes: creatieve werkplaats, functionele ergotherapie, pre-professionele ergotherapie (tegenwoordig voornamelijk gericht op informatica), hydrotherapie, fysiotherapie, individuele en groepskinesitherapie, bibliotheek, sportzaal (A.S.C.T.R)*, prothese- en orthesecentrum en rolstoelcentrum.
Het succes van het CTR is het resultaat van het werk van een ervaren, hecht, dynamisch en gemotiveerd multidisciplinair team dat gedreven wordt door het gemeenschappelijke doel van revalidatie. Zo dragen alle medewerkers hun steentje bij, ieder op zijn eigen niveau:
*De A.S.C.T.R. (Sportvereniging van het CTR) stond aan de wieg van de oprichting van de Belgische sportfederatie voor gehandicapten, die heeft bijgedragen aan de oprichting van de Paralympische Spelen. Ook vandaag de dag worden er in samenwerking met het CTR tal van activiteiten georganiseerd om de sport voor mensen met een beperkte mobiliteit te bevorderen.
Revalidatie wordt dus zowel op verpleegkundig, medisch, paramedisch, sociaal als psychologisch niveau aangepakt.
Er worden tal van recreatieve activiteiten georganiseerd met een therapeutisch doel (strandzeilen, karten, bioscoop, enz.). Het CTR beschikt ook over een poliklinische revalidatiedienst en een gespecialiseerde en erkende dienst voor beroepsoriëntatie.