De paramedische afdeling omvat:

  • kinesitherapie,
  • ergotherapie,
  • logopedie,
  • neuropsychologie en psychologie,
  • de sociale dienst,
  • en het Centrum voor Prothesen & Orthesen, mobiliteitshulpmiddelen.
Une piscine thérapeutique est un avantage précieux pour la rééducation.

kinesitherapie

De revalidatiekinesitherapie richt zich op de mobiliteit in nauwe samenwerking met alle andere disciplines.

De algemene filosofie van de dienst is om de patiënt in staat te stellen zelf de verantwoordelijkheid te nemen en zo veel mogelijk te herstellen, zodat hij een functioneel leven kan leiden met inachtneming van zijn specifieke aandoening.

Daarom wordt er grondig gewerkt met verschillende therapeutische methoden en wegen: de patiënt kan meerdere keren per dag individueel of in groepsverband worden behandeld.

Naast de conventionele technieken van mechanotherapie, fysiotherapie en massagetherapie, hebben we specifieke revalidatieprogramma’s ontwikkeld op het gebied van elektrostimulatie, neurologische therapieën, biofeedback en hydrotherapie in het zwembad.

Telefoon: 02/475 12.62

Ergotherapie

Ergotherapie zet zich in om personen met een beperking hun zelfstandigheid terug te laten winnen. De ergotherapeuten gebruiken activiteit en concrete situaties als therapeutisch middel.

De ergotherapiedienst is onderverdeeld in drie sectoren: functioneel, recreatief en professioneel.

Er wordt gewerkt vanuit verschillende invalshoeken:

  • Onderzoek, bewustmaking, introductie tot nieuwe bezigheden en/of beroepsactiviteiten.
  • Advies over de inrichting van de school- en/of werkplek.
  • Functioneel herstelwerk.
  • Verbetering van fysieke, cognitieve en gedragsmatige vaardigheden, aanleren van dagelijkse handelingen, vervaardigen van orthesen, advies over aanpassingen en hulpmiddelen, recreatieve activiteiten, buitenschoolse activiteiten en het gebruik van nieuwe technologieën om de zelfstandigheid te optimaliseren.

De ergotherapiedienst beschikt over een therapeutisch appartement: een plek voor training en evaluatie van dagelijkse activiteiten, maar ook een woonruimte. Het appartement faciliteert de overgang tussen het ziekenhuis en thuis, terwijl het een veilige omgeving biedt.

Telefoon: 02/475 12 63

Logopedie, neuropsychologie en psychologie

Deze drie disciplines zijn geïntegreerd in de evaluatie en revalidatieprogramma’s, afhankelijk van de behoeften van elke patiënt.

Psychologie: 02/475 13 45

Neuropsychologie: 02/475 14 06

Logopedie: 02/475 12 67

De sociale dienst

Deze dienst werkt samen met de patiënten en hun naasten bij het opstellen van een revalidatieprogramma dat gericht is op sociale, familiale en professionele re-integratie.

De dienst behartigt de belangen van de patiënt en biedt oplossingen voor diverse administratieve problemen.

Telefoon: 02/475 12 15