Het CTR omvat vijf ziekenhuiszorgunits. Deze units verwelkomen patiënten met ruggenmergletsels, ernstige trauma’s, amputaties, hoofdletsels, enz. Het CTR beschikt ook over een technische afdeling die de operatiekamer, radiografie en consultaties omvat.
Het verpleeg- en zorgpersoneel bestaat uit ongeveer honderd mensen. Elke unit heeft een logistiek assistent. Brancardiers verzorgen het interne en externe transport naar de behandel- en onderzoeksplaatsen. Wij werken met zogenoemde “teamzorg”.
De specificiteit van de verpleegkundige zorg bij revalidatie is dat deze gericht is op de autonomie van de patiënt. Begeleiding en re-educatie zijn de twee kernwoorden van een functie die we beleven in een bijzonder rijke multiprofessionele context.
Zoals in elk ziekenhuis zorgt de verpleegkundige voor een continue aanwezigheid aan het bed van de patiënt, en zoals in elk revalidatiecentrum wordt de relatie tussen zorgverlener en patiënt gekenmerkt door twee kenmerken van de patiëntenpopulatie: lang verblijf en verlies van meerdere functies. Deze twee elementen zorgen voor een langdurige, nauwe band met de patiënt, zowel psychologisch als fysiek.
Wat betreft de zorg zelf, deze bestaat uit technieken voor blaas- en darmrevalidatie, het aanleren van de preventie van mogelijke complicaties, en algemene zorg die altijd gericht is op het maximaliseren van de onafhankelijkheid van de patiënt.
0D : 02/475 15 01
1B : 02/475 13 51
1D : 02/475 13 01
2B : 02/475 14 51
2D : 02/475 14 01
Bloc Technique
02/475 12 41
De permanente opleiding van het verplegend personeel wordt aangemoedigd en elk jaar neemt het CTR deel aan het jaarlijkse congres van de Vereniging van Verpleegkundigen in Revalidatie en Herstel.
Via overeenkomsten verwelkomt het CTR stagiairs van verschillende opleidingsinstituten, zoals de Hogeschool Francisco Ferrer en de Hogeschool Galilée.
Ook Belgische en buitenlandse studenten zijn welkom, die elk jaar bij een van onze teams een keuzestage of hun afstudeerwerk willen doen op het gebied van revalidatie.